Toppmeny

Om oss

Välkommen till AHN!

Klubben som gör din Spanienvistelse angenämare

AHN, Asociatión Hispano Nordica är en ideell förening som bildades redan 1974 av nordbor. Det gör oss till en av de äldsta nordiska klubben i Spanien. Vi håller till på Costa Blanca, mellan Valencia och Alicante runt Alfaz del Pi och Altea.

Vår uppgift är att underlätta livet för medlemmarna och skapa tillfällen för trevlig samvaro och nya erfarenheter.

Tillsammans

Träffa nordbor på våra aktiviteter, bl.a. petanca, bridge, resor, utflykter turer, föredrag och klubbaftnar. Du får lära känna Spanien under t.ex. bussturer med duktiga guider. Vi besöker sevärdheter och äter inhemska specialiteter på bra restauranter och hotell. Du ökar på ditt nätverk i Spanien och har trevligt tillsammans med oss andra.

En klubb i tiden

Trots våra gamla anor ligger vi på framkant i utvecklingen. Vi har ersatt vår kanslifunktion med en hemsida som kan det mesta. När du loggar in som medlem hittar du intressanta och trevliga evenemang i vår kalender. Du kan också förestå egna, chatta och betala för aktiviteter etc.

För dom som inte är så hemma på datorn och Internet finns ”den Hjälpande Handen”, några medlemmar som är både hjälpsamma och datavana.

Prova Petanca, spelet för alla

Petanca är spelet där en 80-årig dam kan slå en 20-årig muskelbyggare. Alla kan vara med även om kroppen inte alltid lyder som den ska. Tävlingsmässigt hör vi till de framgångsrikaste på Costa Blanca. Vi har 12 st banor, bland de bästa på kusten. Vi spelar på onsdagar och lördagar. Du får spela med alla och lära känna dem genom ett sinnrikt lottningssystem.

Njut av vintrarna på Costa Blanca, Spanien

Vi har sammanställt en speciell avdelning för dig som funderar att etablera dig på sikt utomlands. Många av våra medlemmar har provat på flera länder och platser, och till slut bestämt sig för att vinterhemmet ska vara här. Några har sedan flyttat hit för gott.

Vi vill gärna ha nya trevliga medlemmar och för att hjälpa dig och din familj att etablera er har vi, helt oberoende och ideellt, sammanställt all den information ni behöver.

Kom ned och hälsa på oss, vi kommer att ta emot er med öppna armar!

Här får du mer information